Witlofsalade met radijs en feta

Witlofsalade met radijs en feta

Witlofsalade met radijs en feta

Een witlofsalade met radijs en feta ziet er kleurrijk uit. Toch is het niet een hele bekende salade maar lekker is het in ieder geval wel! Voor dit recept maak je gebruik van heerlijke ingrediënten die kleur, smaak en geur op de juiste manier met elkaar combineren.
De combinatie zout, zoet en bitter krijgt een andere verdeling dan je gewend bent. En dat maakt dit een heerlijk gerecht voor de lunch of als bijgerecht. Door er minder of meer feta aan toe te voegen of pecannoten erbij te doen kun je de maaltijd steviger maken waardoor het geheel nog meer vult. Het onderstaande recept is geschikt voor 4 personen en is binnen 10 minuten op tafel te zetten.
Voorbereiding 10 min
Bereiding 5 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht, Salade
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 4 stronken Witlof
 • 8 stuks Radijs
 • 200 gram Feta kaas
 • 6 eetlepels Maiskorrels
 • Naar smaak Zout en peper
 • 1 el Olijfolie

Optioneel:

 • 2 eetlepels Pecannoten
 • 1/2 e deel Grapefruit

Instructies
 

 • Allereerst maak je de witlofsalade en de radijs goed schoon. Snijd de witlof in kleine stukken en doe het in een kom. Gebruik daarna een aardappelschiller of kaasschaaf om de radijs in kleine plakjes te snijden.
 • Open het pak met feta en strooi het in zijn geheel ook in de bak. Zit er nog wat olie in? Doe dit er dan ook bij. Dit geeft namelijk extra smaak aan de salade. Je kunt er voor kiezen om de feta met je hand in kleinere brokken te verdelen waardoor de smaken nog beter door elkaar gemixt worden. Dit is afhankelijk van hoe jij het gerecht er uit wilt laten zien.
 • Als afsluiting strooien we de maiskorrels eroverheen en voegen we zout en peper naar smaak toe. Vergeet ook niet de olijfolie erbij te doen en mix het geheel daarna goed door elkaar. Je witlofsalade met radijs en feta in een kom is nu klaar om op tafel te serveren.

Witlofsalade met radijs en feta: professioneel serveren

Heb je een speciale avond op de planning staan? Dan mogen de decoratie en het eten er ook extra gezellig uitzien. Door de salade op een leuke manier te tonen heeft het oog wat om naar te kijken. Het leuke is dat het geheel dan vaak ook nog lekkerder smaakt.
Witlofsalade met radijsVoor de witlofsalade met radijs en feta kun je beginnen met een witlofsalade blad op een bord neer te leggen. Hierop leg je 3 tot 5 radijsjes over de lengte. Doe er een schep maiskorrels overheen en wat zout en peper. Voeg hierna ook de feta toe in grote stukken of in kleine brokjes. Om het af te maken kun je er voor kiezen om nog wat grapefruit of pecannoten erbij te doen. Maak het af met een paar druppels olijfolie en je maaltijd is klaar om geserveerd te worden.
Als vervanging van de pecannoten en grapefruit kun je ook kiezen voor cashewnoten of appel: wat jij het lekkerste vind. Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Op deze website vind je verschillende varianten en recepten. Zo ook de populaire witlofsalade met ei. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Bekijk onze website en wellicht eet jij vandaag wel eens geheel anders dan dat je normaal eet.