
Witlofsalade met mandarijn
Witlof is een bladgroente, die zijn kleur krijgt (en behoudt) doordat het in het donker geteeld wordt. Deze groente is overwegend fris van smaak met een licht bittere ondertoon. Je kunt witlof koken of roerbakken, maar ook rauw in een salade is witlof goed te eten. Denk bijvoorbeeld eens aan een witlofsalade met mandarijn. De frisse knapperige blaadjes gecombineerd met het zoete zachte fruit zijn heerlijk als voorafje of als bijgerecht bij vlees en vis. Omdat het zo makkelijk te maken is en erg lekker van smaak, past dit gerecht uitstekend bij een feestelijke maaltijd.
Ingrediënten
- 4 stronken Witlof
- 4 Mandarijnen
- 3 eetlepels Yoghurt
- 1/2 Het sap van een halve Sinaasappel
- 1 theelepel Paprikapoeder
- naar smaak Zout
Instructies
- Een witlofsalade met mandarijn is heel eenvoudig te bereiden. Om te beginnen was je de witlof in koud water. Snijd de onderkant van de stronk er met een scherp mesje af en haal de bittere kern eruit. Daarna kun je de witlof in stukjes snijden of de blaadjes één voor één los trekken en in een schaal doen. Vervolgens pel je de mandarijnen en verwijder je voorzichtig de witte velletjes die om de partjes zitten.
- Doe de mandarijnen bij de witlof. Maak dan de dressing door de yoghurt en het sinaasappelsap samen met de paprikapoeder en het zout tot een sausje te roeren. Je witlofsalade met mandarijn is nu bijna klaar. Alleen nog even de dressing er overheen gieten en alles goed door elkaar mengen.