Witlofsalade met kip
Een heerlijke variatie op de gewone rauwe witlofsalade is de witlofsalade met kip. Dit gerecht staat in een kwartiertje op tafel en is een frisse aanvulling bij vlees en vis. Maar je kunt witlofsalade met kip natuurlijk ook als lichte maaltijd serveren. De bereiding is heel eenvoudig en je kunt er een zelfgemaakte dressing bij doen, die het helemaal af maakt. Zelfs mensen die de aparte en soms licht bittere smaak van witlof niet altijd kunnen waarderen, zullen smullen van het resultaat.
Ingrediƫnten
- 4 stronken Witlof
- 2 gerookte Kipfilet
- 1 Appel
- 1 Sap van citroen
- 100 gram Rozijnen
- naar smaak Zout en peper
- naturel 6 eetlepels Voor de dressing:
- 4 eetlepels Yoghurt
- 3 eetlepels Honing
- Gehakt om te garneren Peterselie
Instructies
- Voordat je aan de witlofsalade met kip begint, moet je de witlof eerst goed hebben gewassen in koud water. Snijd vervolgens met een scherp mesje het uiteinde van de stronk af. Tegenwoordig worden er ook witlof soorten gekweekt, die lang niet meer zo bitter zijn, maar voor de zekerheid kun je de kern eruit snijden.
- Trek een paar blaadjes los voor de garnering van je salade en hak de rest in dunne reepjes. Snijd de appel in blokjes en voeg deze samen met de rozijnen toe aan de witlof. Als je de witlofsalade met kip niet meteen na bereiding opdient, kun je er het beste een beetje citroensap overheen gieten om verkleuring tegen te gaan.