
Witlofsalade met ham en avocado crème
De witlofsalade met ham en avocado crème ziet er op het eerste oog misschien wel vreemd uit. Toch is het een ontzettend lekker, smeuïg en fris recept die ook nog zeer gezond is. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en kunt het, als je de crème gemaakt hebt ontzettend snel op tafel zetten. Je kunt het goed inzetten als bijgerecht of als snack. Met wat rijst kun je het ook prima als hoofdgerecht serveren.
Ingrediënten
- 500 gram Witlof
- Stukjes ham, hoeveelheid naar smaak
- 2 rijpe avocado's
- 1 geperste knoflook
- 50 gram zure room
- 1,5 theelepel Citroensap
- 1/2 theelepel Zout
- 1 bieslook (optioneel)
Instructies
- Als eerste beginnen we bij de avocado crème. Snij de avocado's doormidden en haal de pit eruit. Haal daarna het vruchtvlees eruit en stop dit in een kom. Pers dit met de buitenkant van een lepel fijn zodat het al wat op een puree begint te lijken.
- Voeg hierna een geperste knoflook, 50 gram zure room en het citroensap en zout toe aan het geheel. Mix het goed door elkaar en zet het even in de koelkast. De crème is nu klaar. Hoe langer je het in de koelkast houdt, hoe beter de smaak zal worden. Wel zul je dit binnen drie dagen op moeten eten.
- Pak de witlof en haal de stronk ervan af. Je kunt ervoor kiezen om net als op de foto de bladeren te pakken of het geheel in kleine stukken te snijden. Deze keuze is volledig aan jou. Wij kiezen ervoor om de bladeren te gebruiken en leggen deze op een bord. Snijd hierna een paar stukken ham in reepjes zodat de voorbereiding klaar is.
- Om het gerecht op te maken scheppen we eerst een lepel van de avocado crème. Hier overheen leggen we een aantal ham stukken om het gerecht af te maken. Voor de finishing touch kun je een bieslook toevoegen. Dit is niet alleen lekker voor de smaak, maar ziet er ook nog eens mooi en fris uit. Eet smakelijk!
Witlofsalade met ham en avocado hoofdgerecht



