Witlofsalade met ei

Witlofsalade met ei

Witlofsalade met ei

Witlof is een veelzijdige groente, die vooral in salades erg goed tot zijn recht komt. Witlofsalade met ei is daar een heerlijk voorbeeld van. Fris van smaak, lekker op een broodje of als voorgerecht en zeer snel klaar te maken. Bovendien is witlof erg gezond.
Het bevat onder andere vitamine A, B en C en is rijk aan foliumzuur. Je kunt deze witlofsalade met ei bovendien eindeloos variëren door er naar eigen smaak fruit, noten of kip aan toe te voegen. Eén ding is zeker; wie de smaak van een witlofsalade eenmaal geproefd heeft, zal het zeker aan zijn lijstje met favorieten toevoegen.
Voorbereiding 3 min
Bereiding 12 min
Totale tijd 15 min
Gang Salade
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 stronken Witlof
  • 3 eieren
  • 1 Appel
  • 1 Mandarijn
  • Blokjes Kaas
  • 4 eetlepels Mayonaise
  • naar smaak Zout en peper

Instructies
 

  • Begin met het koken van de eieren. In 9 minuten zijn ze hard genoeg en kun je ze laten schrikken en vervolgens pellen. Zet ze even apart om af te koelen en maak ondertussen de dressing.
  • Witlofsalade met ei is het lekkerst met een simpele dressing. Doe daarvoor 3 eetlepels mayonaise met een beetje ketchup in een kommetje. Strooi er wat zout en peper doorheen en roer alles goed door. Pel daarna de mandarijn
    en ontdoe deze van het witte schilletje. Neem dan een stukje kaas naar keuze (jong, belegen of oude kaas, alles kan) en snij deze in kleine blokjes.
  • Dan komen we bij de witlof. Snijd de onderkant van de stronken eraf en haal de bittere kern er met een scherp mesje uit. Bewaar een paar van de buitenste blaadjes voor de garnering en snijd de rest in stukjes of reepjes. Schil daarna de appel en hak deze in blokjes. Doe deze samen met de witlof in een mooie schaal en voeg hier de kaas aan toe. Maak ook de gekookte eieren klein en doe ze erbij.
  • Tot slot snij je de mandarijn in partjes erdoor doen en de dressing er overheen schenken. Schep alles goed om, zodat er een heerlijk mengsel ontstaat en je witlofsalade met ei is klaar. Garneer met de apart gehouden blaadjes. Eventueel kun je er nog wat walnoten of peterselie over strooien, zodat deze witlofsalade met ei precies de smaak heeft, die jij wilt.