Witlofsalade met druiven en honing mosterd dressing
Je kent het gezegde vast wel: druiven eet je als snoepjes. Ze passen echt overal bij en zijn zowel los als in een gerecht erg lekker. Door de frisse en zoete smaak zijn ze perfect voor smoothies, ontbijt en natuurlijk ook voor in de witlofsalade. Naast dat druiven erg lekker zijn zijn ze ook nog goed voor de gezondheid. Druiven bevatten namelijk de meeste voedingsvezels van al het fruit in Nederland. Daarnaast bevat het erg weinig calorieën en geeft het toch een verzadigt gevoel. Altijd mooi meegenomen toch? Witlofsalade met druiven. Een combinatie die je niet vaak hoort maar toch erg lekker is.
Ingrediënten
- 500 gram Witlof
- 250 gram Pitloze druiven
- 1 eetlepels Honing
- 2 el Mosterd
- 4 el Olijfolie
- Zout en peper
Instructies
- Voor dit gerecht gebruiken we rode druiven. Dit zorgt voor een prachtige kleuren combinatie waardoor het bord ook de nodige uitstraling heeft. Liever andere druiven? Geen probleem: de druiven die jij los het lekkerste vind zullen het ook goed doen met dit recept. Het recept is niet heel erg moeilijk. Pak de witlof, snij de kont ervan af en verwijder de harde kern ofwel het bittere gedeelte. Snijdt de witlof in de gewenste grootte.
- Voor de slasaus gebruiken we honing mosterd sladressing. Dit kan je in de supermarkt kopen of natuurlijk lekker zelf maken door 1 eetlepel honing, 2 eetlepels mosterd en 4 eetlepels olijfolie te mixen. Klein beetje zout erbij en de sladressing is klaar. Voeg de slasaus toe en mix het geheel goed door. Als laatste voeg je de pitloze druiven toe, vind je de druiven te groot? Dan kan je ze in stukken snijden.