Witlofsalade met bleekselderij

Witlofsalade met bleekselderij

Witlofsalade met bleekselderij

Wanneer je even een heerlijk bijgerecht zoekt is de witlofsalade met bleekselderij een goede optie om te overwegen. Het heeft een lichte, bittere bite en vult toch genoeg om als bijgerecht te functioneren. Met de knapperige hap van de bleekselderij gecombineerd met de walnoten en het citroensap is dit gerecht een heerlijke toevoeging voor zowel rijstgerechten als vismaaltijden. Uiteraard kun je het ook bij andere maaltijden serveren en zijn er vele varianten te vinden op dit recept. Wanneer je dit bijgerecht maakt heb je ongeveer genoeg voor 4 personen. Wil je het serveren voor meer of minder mensen? Dan kun je de aantallen aanpassen zodat je gelijk weet hoeveel je moet maken.
Voorbereiding 5 min
Bereiding 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram Witlof
  • 2 eetlepels Yoghurt of kwark
  • 1 el Honing
  • 2 stengels Bleekselderij
  • 1/2 e deel Sap van citroen
  • 2 el Mayonaise
  • 1 el Mosterd
  • 2 stuks Mandarijn
  • 2 stuks Appels
  • 100 gram of pecannoten Walnoten

Instructies
 

  • Snijd de stronkjes witlof en de bleekselderij in stukken en leg dit in een bak. Schil daarna de appels en mandarijnen en snijd ook deze in de gewenste grootte. Mix alles door elkaar zodat de verdelingen goed zijn. Hierna is het tijd om de saus te maken. Om extra afwas uit de weg te gaan, bereiden we dit gewoon in dezelfde bak.
  • Als eerste pakken we 2 eetlepels magere kwark of yoghurt. Voeg ook 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel mosterd toe en een beetje citroensap toe om de saus af te maken. Doe de 100 gram walnoten er bij en mix het geheel goed door elkaar. Hierna is de salade klaar om te serveren.

Variatie witlofsalade met bleekselderij

Net zoals elk gerecht op deze website kun je prima variëren met ingrediënten. Toch zullen niet alle mogelijkheden altijd even goed werken. Wat wel werkt bij deze variant zijn spekjes. De zoute smaak voegt iets toe wat de andere attributen niet doen. Naast de spekjes kun je ook komkommer, abrikoos en cashewnoten overwegen. Elk product brengt een andere smaak met zich mee waardoor het geheel voor verschillende smaakverrassingen kan zorgen.
Kies vooral ingrediënten die je zelf lekker vind want dan zul je waarschijnlijk ook het eindproduct heel lekker vinden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ons witlofsalade met bleekselderij recept op te volgen. Dan weet je zeker dat de combinatie van saus, groente en fruit al grotendeels in de juiste proporties staat. Afwijken kan altijd later nog als je de maaltijd wat vaker hebt gemaakt. Mocht je dit recept erg lekker vinden kun je ook eens de witlof met walnoten uitproberen. Deze heeft veel soortgelijke producten maar toch een totaal andere smaak. Hierdoor kun je door de week variëren waardoor je niet telkens hetzelfde eet.