
Witlofsalade met blauwe kaas
Wanneer we naar witlof kijken, wordt er vaak ook naar kaas gekeken. De combinatie van deze twee doet het namelijk erg goed. Zo geld dit ook met de witlofsalade met blauwe kaas en walnoten. De bittere smaak van de witlof met de romige kaassmaak en de harde bite van de walnoten maken het gerecht compleet. Maar hoe maak je dit recept eigenlijk? En waar moet je op letten? Je leest het hieronder waar we het gerecht plus een heerlijke dressing uitleggen. Zodat jij het binnenkort zelf eense kunt gaan maken.
Ingrediƫnten
- 4 stronken Witlof
- 100 gram Blauwe kaas
- 50 gram Walnoten
Voor de dressing:
- 1 eetlepel Mosterd
- 1 eetlepel Honing
- 3 eetlepels Olijfolie
- 1 scheutje of balsamico Witte wijnazijn
Instructies
- Was de witlof in koud water en snijd daarna de onderkant eraf. Om de ergste bitterheid kwijt te raken, kun je de binnenste kern eruit halen. Proef even of dit nodig is, want tegenwoordig zijn er veel witlof soorten, die helemaal niet meer zo bitter zijn.
- Snijd vervolgens de witlof in dunne reepjes of trek de blaadjes los en gebruik deze als schuitjes. Verkruimel de blauwe kaas en rooster de walnoten lichtbruin in een droge koekenpan. Hiervoor kan je het beste blauwe kaas zoals bijvoorbeeld roquefort of danish blue gebruiken.
- Schep de mosterd en honing door elkaar in een schaaltje. Voeg hier de 3 eetlepels olijfolie aan toe. Breng het geheel daarna op smaak met een scheutje witte wijnazijn of een goede kwaliteit balsamico. Roer dit met de helft van de blauwe kaas en de helft van de walnoten goed door elkaar. Verdeel de dressing daarna over de witlof en maak het gerecht af door er de resterende kaas en walnoten overheen te strooien.