Heerlijke Banaan witlof salade

Witlofsalade met banaan

Witlofsalade met banaan

Als je aan witlofsalade met banaan denkt dan denk je al snel aan zoetigheid. Een heerlijke geur van de banaan brengt een echte toevoeging aan het gerecht. Door deze zoete smaak te combineren met bittere witlof krijg je een zoete, zure en het bittere. Een combinatie dat meestal goed te combineren is met pasta en vis recepten. Witlofsalade met banaan: probeer jij het ook uit?
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Salade
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 4 stronken Witlof
  • 3 gesneden bananen
  • 1 eetlepel Kerriepoeder
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 2 eetlepels Suiker
  • Naar smaak Zout en peper

Instructies
 

  • Om te beginnen pak je de witlof en snijd je de binnenkant eruit. Dit is het bitterste gedeelte van de groente en verwerken we niet in het gerecht. De rest snijdt je in blokjes naar smaak. Vervolgens pak je de bananen en snijd je ook deze in kleine plakjes. Bedek de bananen met 1 theelepel olijfolie en strooi alle kerriepoeder eroverheen.
  • Niet zo'n fan van kerriepoeder? Probeer witlofsalade met banaan ook eens met kaneelpoeder. Zo breng je een compleet andere smaak aan het gerecht: zeker lekker in combinatie met 1 theelepel honing! Of je nu de kerrie of kaneelpoeder gebruikt, het gerecht blijft verder hetzelfde. Laat de kruiden even 2 minuten intrekken.
  • Pak een kom en leg de witlofsalade erin. Gooi de overige 2 eetlepels olijfolie over de salade, strooi de suiker erover heen en mix het geheel goed door elkaar. Voeg daarna ook de bananen toe. Mix nogmaals alles door elkaar en de basis van de Witlofsalade met banaan is klaar!

Notities

Witlofsalade met banaan: nu nog lekkerder!

Om het gerecht er echt uit te laten springen kan je verschillende dingen doen. De simpelste oplossing is om gewoon wat honing toe te voegen. De zoete smaak brengt het gerecht meer samen. Nog lekkerder is het om naast honing ook 1 theelepel chilipeper toe te voegen. Strooi daarnaast wat peper eroverheen en je witlofsalade met banaan heeft een zoete, bittere en pittige smaak. Een ware sensatie in je mond die mensen verbaasd zal doen staan!
Banaan is altijd goed te combineren met appel. Door de witlofsalade met appel samen te voegen met dit gerecht krijg je ook een leuk recept. Ook tomaat en komkommer toevoegen kan een extra smaaklaag toevoegen. Genoeg mogelijkheden om deze salade nieuw leven in te blazen als je er zat van bent. Wel is het belangrijk om niet teveel combinaties tegelijk te doen, less is more is zeker van toepassing op een salade. Maar al deze aparte mogelijkheden hierboven beschreven zijn zeker opties om uit te proberen. Witlofsalade met banaan, wat ga jij er vanavond van maken?
Vorig artikelWitlofsalade met druiven en honing mosterd dressing
Volgend artikelWitlofsalade met appel