
Witlofsalade met banaan
Als je aan witlofsalade met banaan denkt dan denk je al snel aan zoetigheid. Een heerlijke geur van de banaan brengt een echte toevoeging aan het gerecht. Door deze zoete smaak te combineren met bittere witlof krijg je een zoete, zure en het bittere. Een combinatie dat meestal goed te combineren is met pasta en vis recepten. Witlofsalade met banaan: probeer jij het ook uit?
Ingrediƫnten
- 4 stronken Witlof
- 3 gesneden bananen
- 1 eetlepel Kerriepoeder
- 3 eetlepels Olijfolie
- 2 eetlepels Suiker
- Naar smaak Zout en peper
Instructies
- Om te beginnen pak je de witlof en snijd je de binnenkant eruit. Dit is het bitterste gedeelte van de groente en verwerken we niet in het gerecht. De rest snijdt je in blokjes naar smaak. Vervolgens pak je de bananen en snijd je ook deze in kleine plakjes. Bedek de bananen met 1 theelepel olijfolie en strooi alle kerriepoeder eroverheen.
- Niet zo'n fan van kerriepoeder? Probeer witlofsalade met banaan ook eens met kaneelpoeder. Zo breng je een compleet andere smaak aan het gerecht: zeker lekker in combinatie met 1 theelepel honing! Of je nu de kerrie of kaneelpoeder gebruikt, het gerecht blijft verder hetzelfde. Laat de kruiden even 2 minuten intrekken.
- Pak een kom en leg de witlofsalade erin. Gooi de overige 2 eetlepels olijfolie over de salade, strooi de suiker erover heen en mix het geheel goed door elkaar. Voeg daarna ook de bananen toe. Mix nogmaals alles door elkaar en de basis van de Witlofsalade met banaan is klaar!