Rauwe witlofsalade

0

Variaties rauwe witlofsalade




Als er één salade is die zich uitstekend leent voor het creëren van overheerlijke variaties, dan is het wel de rauwe witlofsalade. Je kunt er fruit aan toevoegen, zoals mandarijn of appel, voor een zoete twist. Maar ook stukjes gerookte kip of een verkruimeld gekookt ei doen het erg goed in combinatie met de frisse witlof. Gerookte zalm maakt het tot een chique voorgerecht en de toevoeging van walnoten of cashewnoten zorgt voor een lekkere bite. Mocht je de rauwe witlofsalade aan gasten willen serveren, zet dan schaaltjes met allerlei extra ingrediënten op tafel zodat ieder zijn eigen salade naar smaak kan samenstellen.

Rauwe witlofsalade is een simpele salade met veel smaak en de mogelijkheid om er eindeloos mee te variëren. Sommige mensen zijn nogal terughoudend om witlof te gebruiken, omdat deze groente de reputatie heeft erg bitter te zijn. Vooral kinderen hebben er vaak moeite mee. Toch worden er steeds meer soorten geteeld die nauwelijks bitter te noemen zijn. Bovendien zal met een goede bereiding vooral het frisse van een rauwe witlofsalade overheersen. Daarnaast kun je je rauwe witlofsalade helemaal eigen maken door er heerlijk zoete ingrediënten als stukjes fruit aan toe te voegen. De bereiding van zo’n simpele salade kost je ongeveer 10 minuten.

  • 4 stronken Witlof
  • 3 eetlepels Yoghurt of kwark
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • halve Sap van citroen
  • Handje (gewelde Rozijnen)
  • 1 tlp Kerriepoeder
  • 1 tlp Suiker
  • naar smaak Zout
  1. Een rauwe witlofsalade maken kan iedereen. Was de witlof en haal het kontje eraf. Snijd de stronk in de lengte door en haal de bittere kern onderaan de stronk eruit. Hak de witlof in stukjes of snijd hem in dunne repen. Doe de blaadjes in een kom en voeg er de gewelde rozijnen aan toe. Maak vervolgens de dressing door de overige ingrediënten in een schaaltje met elkaar te mengen. Daarna maak je je rauwe witlofsalade af door de dressing over de groente te gieten en alles goed door te roeren. Heerlijk als voorgerecht of bij een BBQ, maar ook op een toastje smaakt deze salade geweldig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here